
«حسن شماعیزاده»؛ اسطوره آهنگسازی موسیقی پاپ ایران، اخیراً در صفحه مجازی خود نسبت به استفاده ناشیانه برخی خوانندگان از هوش مصنوعی برای بیشتر دیده شدن کارشان انتقاداتی را مطرح کرده که در ادامه میخوانید:
«وقتی میخواهند آهنگهایشان شنیده شود، با هوش مصنوعی از صدای یک چهره مطرح، محبوب و مورد توجه مردم استفاده میکنند تا موسیقی ضعیفشان را، به زور به خورد مردم بدهند. اصولا در هر جامعهای وقتی موسیقی خوبی تولید نشود، ناخود آگاه به هر چه فعلا وجود دارد، عادت میکنند.
زمانی که مردم احساسات و زندگی خودشان را در شعر و ترانهای پیدا میکنند، به آن تا مدتی گوش میدهند، اما چون موسیقی آن ضعیف و فارغ از قوانین جهانی است، بزودی فراموش شده و ماندگار نخواهد شد. این شکل استفاده از هوش مصنوعی در موسیقی، گوش جامعه را به ناهنجاری در شنیدن موسیقی سوق میدهد و برای آینده بسیار مضر هست.»
صحبتهای شماعیزاده به عنوان هنرمندی که متخصص ساخت قطعات ماندگار است نشان میدهد که او برخلاف سایر همکارانش شناخت بسیار خوبی نسبت به اوضاع موسیقی دارد. او خیلی دقیق این نکته را یادآور میشود؛ قطعاتی که این روزها شنیده میشود به این دلیل است که خوراک موسیقی مردم را کسانی تامین میکنند که به ضرب و زور تبلیغ و استفاده از هوش مصنوعی به دنبال شنیده شدن آثارشان هستند. در صورتی که این افراد اکثراً سواد موسیقی و ذوق کافی را ندارند.