بررسی قطعات هفته سوم مرداد

بررسی قطعات هفته سوم مرداد

طبق روال هرهفته، نگاهی خواهیم داشت به قطعات تازه منتشر شده از خوانندگان مطرح و به بررسی این موزیک‌ها در بخش‌های ترانه، تنظیم و ملودی خواهیم پرداخت.

علیرضا ریاضی، شروین حاجی پور، کسری زاهدی، علی لهراسبی و علی زندوکیلی خوانندگانی هستند که به بررسی قطعات جدید آنها پرداختیم.

لازم به ذکر است این بررسی‌ها، صرفاً نگاهِ کارشناسان رسانه‌ی «موزیک‌نوین» به این قطعات است.

 

خاکستر شد از علیرضا ریاضی

ملودی و تنظیم: علیرضا ریاضی | تکست: حامیم و علیرضا ریاضی

ملودی

اورتور خاکستر شد به صورت لوپ در زیر صدای وکال ادامه پیدا‌ می‌کند و این حس و حال جالبی به کار داده. فضاسازی ملودی با وکال ترکیب جذابی را پدید آورده ‌است. تم آهنگ فضای بروز و ساده‌ای دارد. ورس دوم و ترجیع کار، ملودی خوبی دارد و جدید به گوش می‌رسد.

ترانه

حامیم در کلام خاکستر شد، ریاضی را همراهی کرده و با توجه به تعابیر و فضای تکست، می‌توان به حضور مشهود او در این بخش اشاره کرد.

تنظیم

علیرضا ریاضی تنظیم معقول و استانداردی را در این آهنگ پیاده کرده و این نشان از تسلط او در این مدل قطعات دارد. ریاضی از گیتار استفاده بدیع و متفاوتی کرده و فضاسازی‌های ترکیبی و بجایی را انجام‌داده. فراز و فرودهایی خوبی را نیز با توجه به ملودی کار شاهدیم.

کلیت اثر

علیرضا ریاضی مدتی است در دنیای خوانندگی حضوری جدی‌تر دارد و این را می‌توان از روند انتشار آثارش فهمید.

برای شنیدن و دانلود آهنگ خاکستر شد از علیرضا ریاضی اینجا کلیک کنید.

 

 

شبونه از شروین حاجی پور

ملودی و ترانه: شروین حاجی پور

ملودی

شروین حاجی‌پور ملودی خود را در ریتم‌ چهار چهارم لایت خلق کرده‌ است. آهنگ اورتور ندارد. ملودی اوج خاصی ندارد اما فضایی کاملا احساسی و غمگین دارد و مخاطب را جذب خودش می‌کند. با ملودی قوی و خوبی طرف هستیم.

ترانه

شروین در این بخش هم کنار ملودی، کلام زیبا و بر آمده از دلش را روی کاغذ آورده و از تعابیری استفاده کرده که پیشتر نیز در بعضی آثارش شاهد بودیم.

تنظیم

کار بسیار حرفه‌ای انجام شده و از همه سازها استفاده به اندازه و تاثیرگذاری صورت گرفته ‌است. تنظیم کلاسیک و در عین حال جذابی را شنیدیم.

کلیت اثر

تیزر این قطعه نیز حس و حال خوبی دارد. باید شروین را تحسین کرد که با اثری حرفه‌ای و پخته، خصوصاً در تنظیم به دنیای موسیقی بازگشته ‌است.

برای شنیدن و دانلود آهنگ شبونه از شروین حاجی پور اینجا کلیک کنید.

 

 

وطن از علی زند وکیلی

آهنگساز: محمد زند وکیلی | ترانه سرا: علی صفری | تنظیم‌کننده: مجتبی ابوالقاسم پور

ملودی

محمد زندوکیلی ریتم خوبی را برای این سبک ملودی انتخاب کرده است. ورس‌ها حرکت ملودیک خوبی دارند البته می‌توانستیم خط خاص‌تری را بشنویم. با ملودی مناسبی طرف هستیم اما تفکیک تم‌ها می‌توانست طوری صورت گیرد که بیشتر در ذهن‌ها بماند.

ترانه

علی صفری ترانه منسجمی را روی ملودی نوشته‌ است. نوشتن ترانه با سوژه ایران و وطن با استفاده از کلماتی که کمتر استفاده شده سخت است اما او از پس این کار برآمده ‌است.

تنظیم

فراز و فرودهای خوبی دارد و شاهد بافت و ترکیب خوب و حرفه‌ای هستیم. صدای درامز نیز به خوبی به تنظیم جان داده‌ است.

کلیت اثر

علی زندوکیلی این قطعه را برای نمایش «نبرد رستم و سهراب» آماده‌ کرده ‌است. در کل با کار خوبی طرف بودیم اما بعید است جزو قطعات ماندگار ایران در یادها بماند.

برای شنیدن و دانلود آهنگ وطن از علی زندوکیلی اینجا کلیک کنید.

 

 

دوست دارم از کسری زاهدی

ملودی و ترانه: حامیم | تنظیم: مسعود نیکنام

ملودی

حامیم ملودی این کار ساخته‌. او دقیقاً در همان فضایی که برای خودش کار می‌سازد این اثر را خلق کرده‌ است. «دوسِت دارم» اوج خاصی ندارد. ترجیع کار و میدتور، ملودی قویتری نسبت به بقیه جاهای آهنگ دارند.

ترانه

حامیم این ترانه را با مضمون عاشقانه و مثبت نوشته و در کل با ملودی عجین است. کلام حس و حال خوبی را به مخاطب منتقل می‌کند.

تنظیم

مسعود نیکنام تنظیم خوبی را روی این قطعه پیاده کرده. شاهد فضای روان و ریتمیک جذابی هستیم و گیتار نیز کمک بجایی به کار او کرده ‌است.

کلیت اثر

کسری زاهدی آهنگ متفاوتی را منتشر کرد. البته حضور «حامیم» نیز در این اتفاق موثر است. کمتر شاهد چنین فضاهایی از کسری بودیم اما ملودی کاملا به روی صدای او نشسته است.

برای شنیدن و دانلود آهنگ دوست دارم از کسری زاهدی اینجا کلیک کنید.

 

 

دختر ایران از علی لهراسبی

ملودی و ترانه: هادی زینتی | تنظیم: شهراد امیدوار

ملودی

هادی زینتی سانگرایتر فعال مارکت، سازنده این قطعه است. ملودی در گام ماژور ساخته شده اما با تم جدید و تاثیرگذاری طرف نیستیم.

ترانه

هادی زینتی این ترانه‌ را با سوژه موفقیت ورزشکاران زن ایران در المپیک پاریس نوشته‌ اما باید گفت کلام پخته‌ای را نمی‌شنویم و مشخص است که کوششی ‌است.

تنظیم

در این بخش تنظیم، کار خودش را کرده‌ و باتوجه به فضای ملودی انتظار دیگری نمی‌رود اما باید گفت خلاقیت خاصی در این بخش نمی‌بینیم. وکال لهراسبی می‌توانست بهتر صدا دهد.

کلیت اثر

در کل انگار این آهنگ کاملا عجله‌ای ساخته شده و تکلیفش با خودش معلوم نیست و جا نیافتاده منتشر شده است.

برای شنیدن و دانلود آهنگ دختر ایران از علی لهراسبی اینجا کلیک کنید.